Thursday 3 July 2014

Olifantentocht

Vroeger werd Laos Lan Xang genoemd, dat betekent 'het land van de miljoen olifanten'. Deze naam is bedacht door een koning die leefde rond 1354. Hij had deze naam verzonnen omdat de historische hoofdstad van het koninkrijk Luang Prabang omgeven was door olifanten en daar in grote getale leefden. Natuurlijk hebben ze in Laos vrachtwagens en bussen voor transport. Maar daarnaast wordt er ook tegenwoordig nog vaak een beroep gedaan op olifanten. De meeste wegen in Laos zijn hobbelig en ruig waardoor het gebruik van olifanten ideaal is. Ze zijn er handig voor het tillen en verplaatsen van boomstammen. Nu leven er in Laos nog maar zevenhonderd olifanten in het wild.

En natuurlijk worden olifanten ook ingezet bij het toerisme. Gisteren heb ik een olifantentour gedaan. Nu had ik dat al twee keer eerder in Thailand gedaan, maar badderen met een olifant was toch echt wel nieuw voor me. Tijdens het ritje zat ik in een speciale stoel bovenop de olifant. Maar tijdens het zwemmen moest ik bovenop de olifant zijn nek plaatsnemen en dat vond ik toch wel wat spannender. Het is wel heel erg hoog. De olifant waar ik op zat was een lieve goeierd. Hij deed als enige van zijn soortgenoten geen poging om mij in het water te gooien. Hij spoot met zijn slurf alleen maar wat water in mijn gezicht. Al met al een superleuke ervaring! Ik heb vooral veel foto's waar ik zelf opsta, want mijn begeleider hield de camera bij zich om mij zoveel mogelijk te fotograferen.3 comments:

  1. Wat leuk Anja! Die olifanten vinden alles wel best zo te zien, zelfs hun rol als springplank accepteren ze. Weet niet of ik zou durven badderen....

    ReplyDelete
  2. Ze zijn hartstikke lief, ik zou er bijna één mee naar huis willen nemen, maar ik denk dat het niet past in de cavia kooi. ;)

    ReplyDelete
  3. hahaha!! Dan de cavia maar een olifantenpakje aantrekken

    ReplyDelete