Friday 25 July 2014

Naar huis!

Vanochtend staat al vroeg de taxi klaar, om 4.10 u. Het is nog donker, maar ik ben verbaasd hoeveel mensen er al wakker zijn in Phnom Penh. Als we bij de luchthaven komen, is de toegang voor de taxi nog gesloten. Het is niet erg om een stukje te lopen. Buiten voor de deuren zitten/liggen al een heleboel mensen te wachten, de deuren zijn nog dicht. Als we naar binnen mogen, moet alles nog opstarten voordat ik kan inchecken. Had ik dat geweten, dan had ik wat langer in mijn bedje gelegen.


De eerste vlucht is naar Bangkok. Daar moet ik vier en een half uur wachten op mijn transfer naar Amsterdam. Op het vliegveld van Bangkok is het druk. Ik ga voor een lekkere latte. Er zijn gelukkig ook rustige plekken en ik vind een sofa waarop ik lekker languit een beetje kan internetten en lezen. 
Met de KLM vlieg ik naar Amsterdam. Nog voor vetrek vertelt de piloot dat we niet over de Oekra├»ne zullen vliegen, maar ten zuiden ervan. Ter geruststelling van alle passagiers. Het is een vlucht van elf uur en het loopt gesmeerd We komen veertig minuten vroeger aan dan gepland. 

Martien komt me halen en het is heerlijk om hem, na zo'n lange tijd weer in levende lijve te zien. Er zijn bloemen en er is champagne. We gaan even kijken bij de enorme bloemenzee voor de MH17. Dat is indrukwekkend. Daarna lekker naar huis, waar nog meer bloemen zijn en kaarten.
Ik geniet van dit alles en om weer samen met Martien te zijn in ons eigen huis, wat ik na deze reis als een enorme luxe ervaar. Wat een rijkdom heb ik hier toch: leven in vrede, vrijheid van meningsuiting, goede medische zorg, genoeg te eten, een mooi huis om in te wonen, enz. 

 

 


No comments:

Post a Comment