Friday 11 July 2014

De tempels van Angkor

Mijn eerste uitje vanochtend was naar de tandarts. Ik liep al twee dagen met kiespijn rond en had het gevoel dat het niet vanzelf over zou gaan. De tuk tuk rijder waar ik vandaag mee op stap zou gaan, heeft me naar een praktijk gebracht. Erg modern, doet niet onder voor de Westerse tandarts. Dat stelde mij enigzins gerust. Er bleek een flinke ontsteking te zitten en dat werd een wortelkanaalbehandeling. Na twee uur mocht ik weer uit de stoel. Arme ik!


Maar ik vond niet dat dit de rest van mijn dag mocht verpesten, dus ben ik toch naar de  tempels van Angkor gegaan. Angkor betekent 'heilige stad.' Het is een groot gebied met Hindoeïstische tempels die gebouwd zijn tussen 800 en 1300 n Chr.  In 1860 zijn ze herontdekt en is het toerisme al begonnen. Anno nu komen er elk jaar zo'n twee miljoen toeristen op af. Angkor staat op de Werelderfgoedlijst.
Ik begon gelijk meteen maar met de twee grootsten,  als eerste met Angkor Wat. Deze is als een van de  laatsten gebouwd en is het beste bewaard gebleven.
 

 

 

 

 

Vervolgens zijn we doorgereden naar Angkor Thom, een ommuurd gedeelte binnen het complex. Door een poort komen we binnen en ik bekijk één tempel genaamd Bayon. Deze bezichtiging valt een beetje in het water, het begint te regenen en het houdt niet meer op. Jammer, maar dat hoort bij deze tijd van het jaar.
 

Dit is de toegangspoort. Links zitten de 'goeden' en rechts zitten de 'slechten'.
Hieronder foto's van Bayon.

 

 

 

De tuk tuks in Cambodja zijn anders dan die in Laos. Achter een brommer hangt een karretje, het is net een koetsje met een ijzeren ros ervoor. Het karretje heeft normaal alleen maar een dak, maar met de regen heeft de koetsier er een soort tent van gemaakt. Ideaal.


No comments:

Post a Comment