Monday 3 February 2014

Op weg naar Hué

 een stop onderweg
Vanmiddag ben ik met de bus van Hoi An naar Hué gereden, een rit van ongeveer vier uur. In een oude bus die nogal doorgeveerd was. Zoals dat hier gebruikelijk is, heeft de chauffeur ongeveer de hele weg getoeterd. Iedereen toetert hier, soms hoor je zoveel toeters dat je geen idee meer hebt wie tegen wie toetert. We zijn niet de mooie pas overgegaan, maar door de 6,3 km lange tunnel gereden.In Hué logeer ik in het Holiday Diamond Hotel dat op nummer 1 staat bij Tripadvisor. De ontvangst was hartelijk met een drankje en een bord watermeloen. De activiteiten voor de komende dagen zijn gelijk besproken en daarna ben ik naar mijn kamer gebracht, alwaar ik op mijn bed een roos en rozenblaadjes vond. Het hotel blijkt midden in het toeristencentrum te liggen met veel winkeltjes en restaurantjes. Voor 2 euro had ik vanavond een gezonde maaltijd (rijst met roergebakken groenten) met een halve liter bier erbij. Een fles zonnebrandcrème kost daarentegen weer 18 euro.

2 comments:

  1. En het ging vast minder snel dan mijn rit naar Bonn....

    ReplyDelete
  2. Ja, op grote delen gingen we niet harder dan de brommers om ons heen. De topsnelheid die we af en toe haalden, was denk ik wel 70km/u. Voor jou was de gemiddelde snelheid zeker het dubbele?

    ReplyDelete