Monday 21 April 2014

Pasen

Pasen gaat hier helemaal aan mij voorbij.  Protestantse kerken worden hier onderdrukt, zij kunnen niet openlijk diensten houden. Waar Pasen wél uitbundig gevierd wordt, is de katholieke kerk. Vrijdagavond kwam ik in Hai Phong een processie tegen. Een beeld van Jezus, met op zijn schouders een kruis, werd meegedragen. De processie met een grote groep gemeenteleden was op weg naar de kerk.
Zaterdagavond was er een dienst in de St Joseph's Cathedral in Hanoi. Daar heb ik even een poosje bijgezeten. De dienst duurde uren, op een gegeven moment ben ik weggegaan en ben ik op een terrasje aan de overkant iets gaan drinken. Daar was de dienst nog steeds te volgen, want er hingen luidsprekers buiten.  De kerk zat stampvol. Er waren opvallend veel jonge mensen aanwezig. Achteraan en buiten stonden heel veel mensen voor wie geen zitplaats meer was, mee te luisteren. Toen ik om kwart voor elf mijn hotel opzocht, was de dienst nog steeds niet afgelopen.

 
Iedereen kreeg een plastic bekertje met daarin een waxinelichtje. Hmm, ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als er brand uitbreekt met zo'n massa mensen.

Paasmorgen:
De dienst is buiten weer te volgen. Na afloop komt iedereen naar buiten en gaat onder begeleiding van het Halleluja én de fanfare in een optocht de kerk uit.
No comments:

Post a Comment