Tuesday 8 April 2014

De kapper

Er zijn hier erg veel kappers in Hai Phong. En eerlijk is eerlijk, het haar van de Vietnamezen zit altijd goed of het nu mannen, vrouwen of kinderen zijn. Je ziet erg veel kappers op straat. Maar sommigen hebben een kleine 'salon'. De deuren staan altijd open. Vóór wordt  gewassen en geknipt, achter wordt geleefd.

Vorige week ben ik zelf naar de kapper geweest. Het was echt even nodig. De kapster sprak geen woord Engels. Ik moest maar zien wat ervan kwam. Ze ging eerst mijn haar wassen. Daarbij mocht ik languit liggen op een bank, heerlijk. Niet met je hoofd achterover hangen in een stoel, wat ik meestal als pijnlijk ervaar. Bij het wassen hoorde ook een hoofdmassage. En mijn grijze haren werden eruit getrokken. Daarna werd mijn haar geföhnd. Toen het weer droog was ging ze knippen. Ze deed het erg goed. En dat voor maar 3,50 Euro.

Toen ze bijna klaar was, kwam er een Engels sprekende buurvrouw binnen. Zij knoopte een gesprekje aan en nodigde me bij haar thuis uit voor een kopje thee. Ze vond het helemaal geweldig dat er een buitenlandse bij haar op bezoek kwam.


7 comments:

 1. Dus voor je weer naar Nederland reist, nog even langs de kapper hier ;-)

  ReplyDelete
 2. Geweldig, die dude met die lamp! Is die nou op zoek naar grijze haren om uit te trekken?

  ReplyDelete
 3. Hahaha, ja het is wel precisiewerk Tinus :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Op den duur zou je d'r wel kaal van worden ben ik bang, Sig!

   Delete
 4. Voorlopig hoef ik me niet meer te laten knipen, maar ik ga nog wel eens langs voor wassen en föhnen, denk ik.

  Die man met die lamp doet iets in het oor van zijn klant. Je kunt hier overal makkelijk binnenkijken en de kappers zijn regelmatig bezig met de oren van de klanten, maar ik ben er nog steeds niet achter wat ze precies doen. Ik zie het alleen bij de herenkappers.

  ReplyDelete
 5. Ja zoiets, Volgens mij gebruiken ze staafjes met wax. Ik zal het eens navragen.

  ReplyDelete