Wednesday 9 April 2014

Oversteken

De straat oversteken is hier echt een 'ding'. Er zijn zebrapaden, maar die respecteert niemand. Er zijn voetgangerslichten bij kruisingen, maar daar valt niet op te vertrouwen. Je moet 100 % op je qui vive zijn. Wachten op een rustig momentje zit er meestal ook niet in. Je moet gewoon gaan. Alle fietsers, brommers en auto's kiezen wel om voor of achter jou langs te gaan. Over het algemeen wordt er niet hard gereden. Met de fiets is het nog spannender. Dat doe ik naar voorbeeld van alle lokalen. Ik fiets vanaf de stoep tegen het aankomend verkeer in en schuif steeds een beetje op tot ik op mijn eigen rijbaan ben. En ook daar schuif ik steeds weer een beetje op tot ik aan de stoepkant fiets. Het lijkt een beetje op varen.Het voelt elke keer weer als een overwinning als ik veilig de overkant heb bereikt.
In dit filmpje zie je kinderen oversteken als ze uit school komen. Van Klaarovers hebben ze hier nog nooit gehoord.
 Zoals je hoort, wordt er veel zinloos getoeterd. Als ik met mijn collega oversteek, pakt hij altijd mijn arm vast, net zoals deze kinderen, en dan zegt hij: "If we die, we die together."

No comments:

Post a Comment