Wednesday 21 May 2014

Jip en Janneke

Bij mijn (tijdelijke) afscheid van mijn lieve collega's van  De Bron uit Delft eind december, kreeg ik het leuke Engelstalige boek 'Jip en Janneke, two kids from Holland '.Dat boek heb ik natuurlijk meegenomen naar Vietnam. Voor grade 1 en 2 is het nog te moeilijk, maar voor grade 3, 4 en 5 is het erg leuk. Ik heb het idee dat boeken (behalve schoolboeken dan) hier helemaal geen belangrijke plaats innemen. De afgelopen weken heb ik het boek veel gebruikt bij invalklassen en ik zag de verraste blikken van de kinderen als ik het boek tevoorschijn haalde. Ik heb het boek niet letterlijk voorgelezen, maar bij alle platen wat verteld,  op het niveau van de groep die ik voor me had.

Ik had mij voorgenomen het boek voor te lezen aan mijn vaste groepen in de laatste schoolweek, maar hier in Vietnam is niets zeker. Er was ons verteld dat 30 mei de laatste schooldag was. Afgelopen vrijdag bleek dat deze week al de laatste schoolweek voor de zomervakantie is. Maar wel met een heel ander rooster en andere klassen. En gisteravond was het ineens wéér een totaal ander rooster. Maar een beetje flexibel moet je hier wel zijn. Van de 23 vaste groepen, kan ik maar van 5 groepen afscheid nemen deze week.
De rest van de klassen heb ik blijkbaar vorige week al voor het laatst gezien.
 3 comments:

  1. Wat een kleurrijk boek is dit! Leuk hoor! Dat lijkt me wel een beetje een raar gevoel dat je denkt nog afscheid te kunnen nemen van de kinderen en dan blijkt dat moment al voorbij. Maar misschien verandert je rooster nog, haha!!

    ReplyDelete
  2. Het is inderdaad nog weer veranderd, gecancelde lessen. Ik geloof dat ik vandaag mijn eerste vakantiedag had, maar ik weet het nog niet helemaal zeker. ;)

    ReplyDelete
  3. hahahaha!! Ze houden je tot het laatst in spanning!

    ReplyDelete