Saturday 31 May 2014

Het zit er op!

Mijn verblijf in Hai Phong zit erop. De afgelopen dagen stonden in het teken van afscheid nemen. Van mensen met wie ik hier in korte tijd een persoonlijke band heb opgebouwd. Huyen, de leerkracht van NDC, Tinie uit Nederland, Huyen en Tuan, die ik in de eerste week al heb leren kennen en van Thao, die ik bij de kapper ontmoette.

 Gisteren was er een gezamenlijke  afscheidslunch van de interns en het DTLC personeel.
's Middags hebben we een flashmob dans gedaan in het centrum van Hai Phong. Deze stunt is bedoeld als reclame voor DTLC. Dansen is niet helemaal mijn ding, maar daarin was ik niet de enige. Wie weet laat ik het filmpje nog wel eens zien in een van mijn blogs. Ik heb het zelf nog niet teruggezien Na afloop van de dans konden we ons salaris, bonus en airfare ophalen en naar huis.

 

Ondanks dat Tinie zo'n vijf kilo aan spullen voor me meeneemt naar Nederland heb ik toch nog ruim 20 kilo waar ik de komende week mee rond sjouw. Het is mij een raadsel hoe ik alles hierheen heb gekregen.
Aan het aftellen is een eind gekomen. 


Terugblikkend op mijn tijd in Hai Phong kan ik zeggen dat ik hier een goede tijd heb gehad. Juist omdat hier geen toeristen komen, heb ik het échte Vietnam  gezien. Een vriendelijk en open volkje. Het is makkelijk vrienden maken hier. Mensen vinden het leuk om met je te praten, een kans om hun geleerde Engels in de praktijk te brengen. Al die mensen die op straat spontaan 'Hello' tegen je zeggen, kinderen én volwassenen. Ik voelde me soms net een beroemdheid. Vanaf nu kom ik vooral op toeristische plekken en zal het toch anders zijn.

Vandaag om 12.30 u. was de vlucht naar Ho Chi Minh City. Op een gegeven moment was er enige turbulentie. Voor Vietnamezen een reden om te gaan gillen. Maar we zijn veilig geland. HCMC verwelkomde ons met een tropische regenbui. In het zuiden is het natte seizoen inmiddels begonnen. Gelukkig duurde de bui maar kort. Mijn verblijf is hier maar kort, alleen om wat mensen van de introductieweek te ontmoeten.


No comments:

Post a Comment