Sunday 4 May 2014

Elephant Mountain


Gisteren zijn we lekker de stad uitgefietst. Op zo'n 20km van Hai Phong ligt de berg Nu Voi (Elephant Mountain). Net een mooie afstand met onze lokale fietsen. Het was warm en bezweet kwamen we aan. Na een korte rustpauze zijn we de berg opgegaan. Het was er heerlijk stil en rustig. Na de eerste klim kwamen we bij een soort prieeltje. Een eindje verder kwamen we bij een grot waar we een moeder met twee zoontjes aantroffen. Ik heb het vermoeden dat ze in die grot wonen. De moeder gaf ons een paar zaklantaarns en ging met ons mee verder de grot in. Ronan daalde nog met een ladder dieper de grot in.  Je hoorde de vleermuizen piepen. Daar heb ik het niet zo op. Ik zit niet te wachten op een beet met alle gevolgen van dien. Dus ik was er snel weer uit. Aan de voet van de berg stond een ijscoman. Toen we aankwamen vroegen we ons af of hij hier wel wat verkocht op deze stille plek. Maar er kwamen toch wat buurkinderen op af uit de huisjes verderop.  Uiteraard werd de tocht weer met bier afgesloten.

 

 

 

Hai Phong Beer


3 comments:

 1. Ha Anja, ik was een weekje weg, dus ik moest even weer wat inhalen om te lezen. Gave film heb je gemaakt van je trip achterop de brommer. Kan me voorstellen dat het heerlijk zoeven is zo. Knap ook zelfs met begeleidende muziek en aftiteling! Heel cool!
  Ik raak niet uitgekeken op die kleuren van het landschap:zo helder en mooie combinaties. En je hebt ook weer mooie uitstapjes gemaakt. Morgen 'gewoon' aan de slag? En tussen de bedrijven door vast bedenken waar je komend weekend eens naar toe kan gaan :-)

  ReplyDelete
 2. He Sig, goede tijd gehad in 'het huisje?'
  Het is hier buiten de stad overal zó fris groen, prachtig. Volgend weekend ligt al vast. Ik had nog een gratis overnachting te goed in Hanoi en vandaar maken we een trip naar Ma Chau. Vandaag ben ik nog vrij, maar wel on Call. Om 5.19u kreeg ik een sms of ik wilde invallen vanochtend, maar die heb ik 'helaas' niet gehoord. :)

  ReplyDelete
 3. Ha ha, groot gelijk heb je hoor! Gelukkig zijn ze nog niet op het idee gekomen om je gewoon maar te bellen. Klinkt goed, de volgende trip!
  We hebben ook heerlijk relaxed in het bos; ook heel groen, maar niet zoveel kleuren zoals bij jou. Morgen begint het gewone leven hier ook weer....groetjes!!

  ReplyDelete