Saturday 8 March 2014

Nieuwe fiets

 Al een paar weken roep ik dat ik een fiets wil kopen en gisteren moest het er toch maar eens van komen. De middaglessen waren komen te vervallen en ik had onverwachts (weer) een vrije middag. Een paar meiden van de groep hadden afgelopen week een fiets gekocht en van hen kreeg ik een adresje. Het was wel druilerig weer, maar kom, een Hollandse meid is wel wat gewend. Ik had al gehoord dat er niet onderhandeld kon worden en dat de prijzen vast lagen. Ook wel weer prettig, dan weet je waar je aan toe bent. Het zijn allemaal tweedehandsfietsen en de kwaliteit is beduidend minder dan in Nederland. De eerste fiets die ik probeerde was niets, de tweede die wat duurder was, een stuk beter. De verkopers spraken geen Engels, maar ik heb toch voor elkaar gekregen dat ik een gratis mandje en slot erbij kreeg. Vooral dat slot is erg prettig, want ik weet gewoon niet waar ik hier een fietsslot zou kunnen kopen.
Ik voel me een stuk mobieler nu. Naar de supermarkt was het bijv. 45 minuten lopen en dan terug met de taxi. Ja, ik ben erg happy met mijn fiets!
No comments:

Post a Comment