Saturday 22 March 2014

Luxe opsnuiven

Als ik in Hanoi ben, geeft me dat, buiten de Oude Wijk, het gevoel dat ik in een Europese stad zou kunnen zijn. Dat is de Franse invloed. Vietnam is lang een Franse kolonie geweest. Dat gevoel wordt nog eens benadrukt in het winkelcentrum Trang Tien Plaza, in 2000 gebouwd in het centrum van Hanoi. Het is gewoon leuk om even binnen te lopen. Vooral benden zijn de luxere winkels gevestigd, zoals Dior, Vuitton en Cartier. Daar staan  portiers voor de deur om die deur voor je open te doen als je naar binnen loopt. Boven zijn ook wel wat betaalbaardere winkels zoals Mango en Gap. De kleding is hier wat meer op Europeanen gericht wat maten betreft. Nu ben ik voor Europese begrippen niet echt groot en dik, maar het is in Hai Phong heel erg moeilijk om iets in mijn maat te vinden. Alles in de winkels daar is mij te klein. Dus lekker kleding shoppen: Ho maar. Is ook niet erg, want als ik ga rondreizen in juni, wil ik zo weinig mogelijk meenemen.
 
 

                    

1 comment:

  1. Het is heel mooi, maar ook heel rustig daar...maar dat is misschien even een verademing? ;-)

    ReplyDelete