Wednesday 23 July 2014

Geen strandweer

De drie dagen strand aan het eind van mijn reis zijn een beetje in het water gevallen. Het heeft veel geregend en er kwam twee keer een storm over. Jammer, maar helaas. Als het even kon, ben ik wel naar buiten gegaan. Op het strand lopen lokale vrouwen en ze vragen steeds maar aan iedereen of we een massage of manicure willen. Nee, dat wil ik niet. 'Maybe tomorrow?' 'Yes, maybe tomorrow.' Er loopt ook steeds een jongetje langs dat spulletjes wil verkopen. Hij is heel grappig en spreekt een aardig mondje Engels voor een acht-jarige. Hij vertelt dat hij dat op school leert. Gelukkig gaat hij dus wel naar school. Er zijn een heleboel kinderen in Cambodja die niet naar school gaan, maar al op jonge leeftijd moeten werken. Ik besluit een armbandje te kopen en vraag wat het moet kosten. Hij zegt: 'Je mag zelf weten wat je ervoor geeft.' Dus ik zeg: 'Duizend Riel, ok?' 'Hij: 'Nee, vier duizend'. Dus hij begint toch te onderhandelen. Voor tweeduizend Riel krijg ik mijn nieuwe armbandje. Daarna zegt hij: 'Ik heb zin om te spelen." En hij gaat lekker gymen op het strandbed. Een geinig joch.





 

No comments:

Post a Comment