Monday 14 July 2014

Circus

Vandaag ben ik van Siem Reap met de bus naar Battambang gereisd. Het gebied waar ik doorheen reisde was niet zo  bijzonder. Er zijn geen bergen in deze omgeving. In Battambang werd ik allerhartelijkst in het Nederlands verwelkomt door Jan. Hij heeft hier twee jaar geleden een prachtig resort opgezet waar ik drie nachten zal verblijven.

Vanavond ben ik in Battambang naar een circusvoorstelling geweest.  Hier is een non-profit organisatie gevestigd Phare Ponleu Selpak (PPS). Deze organisatie helpt arme, kwetsbare  Cambodjaanse kinderen, jong volwassenen en hun families op drie gebieden, via kunst, sociale hulp en scholing. De circusschool is één van de onderdelen en drie keer per week wordt er een voorstelling van een uur gegeven.
De voorstelling van vanavond werd gedaan door een groep jongvolwassenen (19 tot 22 jaar). Ze straalden een enorm plezier en energie uit. Ze hebben niet alleen kunsten vertonen, maar ook goed acteerwerk geleverd. Ik vond het erg vermakelijk en ook de rest van het publiek was enthousiast.

 


.
2 comments:

  1. Superleuk! Je kan dus gelukkig al weer een beetje lachen :-)

    ReplyDelete
  2. Het gaat gelukkig weer goed. Ik ga gewoon weer door.

    ReplyDelete