Saturday 17 May 2014

Zomer

April was een lekkere maand wat weer betreft, elke dag temperaturen rond de 25 graden Celcius en zwoele avonden. Sinds vorige week vrijdag is het kwik 10 graden omhoog geschoten en schijnt  elke dag de zon. Het is nu officieel zomer en erg warm. Gelukkig heb ik in mijn -1 sterren hotel wél airconditioning en kan ik goed slapen. Op de scholen moeten we het doen met ventilatoren die aan het plafond hangen. Dat helpt een beetje. Niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen is het erg warm en daarom moeilijk om zich te concentreren. Gelukkig is het nu bijna zomervakantie.


Elke vrouw, die ook maar een beetje ijdel is, bedekt haar hele lichaam met kleding als ze overdag naar buiten gaat. Alleen de ogen kun je nog zien. Zelfs onderaan de mouwen zit een extra lange flap die de handen helemaal bedekt. Op deze manier beschermt ze haar huid en zal ze niet bruin worden, want dat vindt men hier maar lelijk. 

2 comments:

 1. Grappig die verschillen in 'bruinbeleving'. Weinig zon is wel beter voor je huid....maar om die reden bedekken ze zich dus niet.
  Hoe is het met de ratten in huis? Je slaapt goed lees ik, dus ik hoop dat ze weg zijn? En hoe lang moet je nog voor je mag gaan rondreizen? Je zal de dagen nu ook wel aan het aftellen zijn. Nog .... nachtjes slapen.......... groetjes!

  ReplyDelete
 2. Nee, het gaat echt om de witte huid. Ze gebruiken ook 'whiteners' om op de huid te smeren. Eeen soort 'bruin zonder zon', maar dan omgekeerd.
  Over ratten heb ik niets meer gehoord, maar ik kook ook niet meer zelf.
  En inderdaad...ik tel de dagen letterlijk af. Daar zal ik nog wel een foto van plaatsen.

  ReplyDelete