Saturday 14 June 2014

Van Da Lat naar Mui Ne

Mijn tijd in Da Lat zit erop. De temperatuur is er aangenaam, maar in deze periode valt er veel regen. Dus de hele dag dreigende luchten en soms zit je ineens midden in een bui. Die bui afwachten is geen optie, dat heb ik de eerste dag geprobeerd. Na twee uur ben ik uiteindelijk toch maar door de regen naar de Homestay gelopen. Het beperkt je een beetje in wat je kunt doen. Ik zat in een soort B&B bij een Duits-Vietnamees koppel. Hele gezellige mensen, gisteravond werd ik uitgenodigd om met hen mee te eten.

Vanochtend om 7 uur moest ik klaar staan voor de bus naar Mui Ne. De chauffeur kwam zelfs 10 minuten te vroeg. Je weet van te voren nooit wat voor bus het wordt. Vandaag was het een minibus, in zeer goede staat. Maar wel met veel te krappe beenruimte. Ik kreeg mijn knieën niet vooruit geperst, dus ik zat half opzij. Toen er een Duitser met lange benen naast me kwam zitten, was het even puzzelen. De rit duurde 4,5 uur en de route was werkelijk prachtig. Da Lat ligt hoog en we daalden door de bergen af naar de kust. Helaas werd er niet gestopt voor fotomomentjes. Er was één sanitaire stop halverwege. Het soort sanitair dat ik maar liever oversla. We hadden gelukkig een goede chauffeur. Er zaten nogal wat gaten in de weg, die nam hij heel rustig.

No comments:

Post a Comment