Tuesday 28 January 2014

De markt van Hoi An

Gisteren ben ik, uitgezwaaid door de altijd enthousiaste buurkinderen, naar het vliegveld van Hai Phong gebracht met de taxi. Het vliegveld is erg klein, je kunt maar twee kanten op vliegen: of naar Ho Chi Minh City of naar Da Nang. Ik heb de vlucht naar Da Nang genomen. Ik was er netjes twee uur van te voren, maar dat bleek veel te vroeg te zijn.

In Da Nang werd ik opgehaald met een busje van het hotel en naar Hoi An gebracht. Hoi An is een prachtig plaatsje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het oude deel heerst een prettige, gezellige sfeer. In de avond zijn de straten romantisch versierd met mooie gekleurde lampionnen. Foto's daarvan komen nog! Gisteravond heb ik het dorp lopend verkend en vanochtend op de fiets. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en ben blij dat ik hier nog tot volgende week maandag mag blijven.
Het reisprogramma 3 op Reis heeft een programma gemaakt over Hoi An. Het deel over Vietnam begint bij de 10e minuut.


Vanochtend heb ik  de markt bezocht. Het is er gezellig druk en er zijn vooral lokale mensen te vinden. Alles is vers: groente en fruit, vlees en vis. Omdat het vlees hier zomaar ongekoeld ligt, eet ik maar zo weinig mogelijk vlees.No comments:

Post a Comment