Thursday 26 June 2014

Van Hoi An naar Hué

Marble Mountains
Vanochtend om half 9 word ik bij het hotel opgehaald door Thang met zijn motorfiets. Thang is een oude bekende, op 5 februari heeft hij me gereden naar de keizerlijke graftombes in Hué. Dit keer gaat hij me drie dagen rondrijden. Vandaag is de route van Hoi An naar Hué. Een bekende route die ook in een programma van Top Gear aan de orde isgeweest. Mijn grote tas achterop is geen probleem. Onderweg zijn er verschillende stops. De eerste stop is bij Marble mountains. Dat is een cluster van vijf bergen die bestaan uit marmer en kalksteen. De vijf bergen zijn genoemd naar de vijf elementen; metaal, hout, water, vuur en aarde. Alle bergen hebben grotten en tunnels. In het verleden werd er marmer gewonnen, maar nu niet meer. Het is bij sommigen mogelijk naar de piek te klimmen en je vindt er ook weer boeddistische heiligdommen.

 
 


Vervolgense rijden we verder via Da Nang over de Hai Van Pas richting Hué. In februari heb ik dit traject met de bus gedaan en heb ik deze mooi pas gemist. Er is nl een 6 km lange tunnel waar al het verkeer op 
vier of meer wielen doorheen gaat. Het uitzicht is prachtig, de bergen zo groen en de zee zo diep blauw. 


 
Het is weer een snikhete dag en we rijden door naar Elephant Falls om te gaan zwemmen. Onderweg komen we een groep buffels tegen die op hetzelfde idee zijn gekomen. Ze zijn heerlijk met zijn allen aan het badderen.
 
Daarna mag ik zelf in het heerlijk verkoelende water.

 

 
We bezoeken nog een vissersdorpje.

 
En om 6 uur komen we aan in het hotel in Hué. Ik was hier al eens eerder geweest en het welkom is erg warm. Om 7 uur komt Thang me halen om bij zijn familie te gaan eten. Zijn vrouw heeft heerlijk gekookt en het is erg gezellig.
No comments:

Post a Comment