Thursday 27 February 2014

Post!

Gisteren ontving ik mijn eerste post uit Nederland. Jippie! Een kaart van Sig en een brief, geschreven in het Vietnamees. Daar kon ik zelf niet veel van maken, dus 's middags op school heb ik de brief laten zien aan een Vietnamese leerkracht Engels. Zij vertelde mij dat er een pakketje was voor mij, af te halen op het hoofdpostkantoor in het centrum van Hai Phong. Het pakketje dat Hanneke twee weken eerder opgestuurd heeft met o.a. zonnebrand. Dat is hier alleen in kleine tubetjes te koop en als je het al vindt erg duur. Wat hier plenty te koop is, zijn de zgn. 'whiteners', maar ik hoef niet nog meer te bleken, liever wil ik wat bruiner worden, maar dan toch wel op een gezonde manier.
Na twee lesuren ben ik met de taxi  naar het postkantoor gegaan. Daar heb ik het briefje en mijn paspoort overhandigd. Ik mocht mijn handtekening in een groot boek zetten en daarna kreeg ik mijn pakketje overhandigd. Er zitten ook wat kruiden in die hier niet te koop zijn. Ik ben helemaal blij!

In de taxi krijg ik ook nog een telefoontje dat mijn lessen voor de middag zijn vervallen. Da's boffen, heb ik de rest van de dag vrij.
Samen met Tiny uit Nederland ga ik lunchen. Dat is zó gezellig dat de lunch uitloopt tot vijf uur in de middag en moet ik me haasten om weer op tijd te zijn voor de tweede Vietnamese les.Het hoofdpostkantoor van Hai Phong

Dit kennen we in Nederland niet meer

En daar is ie dan!

No comments:

Post a Comment