Thursday 17 April 2014

There's a rat in my kitchen

Tja, hoe zal ik het eens zeggen?


Het is natuurlijk niet ongewoon dat je  hier op straat ratten ziet, vooral 'avonds,  maar in huis vind ik het toch wat minder leuk. Gelukkig heb ík ze nog niet in míjn (bad)kamer gehad. Twee anderen hier in huis wél. Danny was helemaal in paniek. Zij barricadeerde haar badkamerdeur en wachtte huilend op hulp. Joe bleef heel 'cool' toen hij 's nachts  een rat in zijn toiletpot rondjes zag rennen. Hij deed het deksel erop en verzwaarde  dit met een grote kan water. Daarna trok hij zo vaak mogelijk door. De ratten zitten ook op zolder, daar haal ik dagelijks mijn schone was van de lijn, maar ik heb ze nog niet gezien. En nu is er al twee keer een rat gesignaleerd in de keuken. Ik heb nu toch wat minder lust om zelf te koken.


Nog een kleine anekdote: Gisteren,, tijdens siësta tijd,  hoorde ik een hoop lawaai alsof er iets omviel. Vandaag hoorde ik dat er een man door de zoldervloer is gezakt en neerkwam in de kamer eronder. Hij kwam er goed vanaf. Gelukkig was het één van de leegstande kamers. 
1 comment: