Wednesday 2 April 2014

Fietstochtje

Deze week heb ik een makkelijke week. Maandag was ik de hele dag vrij en dinsdagochtend ook. Maandagmiddag was ik 'on call'. Dat zijn we allemaal één dagdeel per week. Als er dan iemand ziek is, moeten we invallen. Deze uren worden als overwerk gezien. Deze week waren er geen zieken of inhaallessen. Dinsdag om 12 uur hoor ik dat de lessen van de middag ook zijn gecancelled. Lekker hoor. Samen met een collega wiens lessen ook uitgevallen zijn, ben ik gaan fietsen. De stad uit en maar zien waar we uitkomen. Zonder kaart, want die hebben we niet. We komen eerst langs een heel grote begraafplaats. Die ziet er heel verzorgd uit. Vooral de bloemen vallen heel erg op.


Deze vrouwen verbranden
nepgeld voor de dode.

Vervolgens komen we echt buiten de stad. Het is lekker rustig en heel erg groen. Het lijkt een beetje alsof ik in Nederland aan het fietsen. Het landschap is vlak, er zijn hier geen bergen te zien. Het is heerlijk fietsweer. Het waait hier zelden hard.

 

 


1 comment:

  1. Die groene hagen rondom/bij de begraafplaatsen vind ik wel mooi. Zoiets zie je hier niet zo consequent doorgevoerd. Geeft wel eenheid. Grappig dat je nu zonder kaart fietst, had je je misschien niet kunnen bedenken toen je aankwam. Al helemaal een Vietnamese geworden ;-)

    ReplyDelete