Wednesday 5 March 2014

Health Check

Om een work permit te verkrijgen, krijgen we allemaal een Health Check. Het is nu al maart, ik had het eigenlijk niet meer verwacht.
Samen met Clement ben ik vandaag aan de beurt. We worden begeleidt door Thuy van DTLC. Met de minibus worden we naar het ziekenhuis gebracht.


We gaan naar een gebouwtje waar boven staat: International department. We geven ons paspoort af en er worden wat formulieren ingevuld. Vervolgens wordt bloed afgenomen. Bij Clem wordt ook de bloeddruk opgemeten, bij mij niet. Vervolgens krijg ik een plastic bekertje en een mini-flesje: of ik maar even wil plassen en het flesje vullen. Er is van te voren niet gezegd dat we nuchter moesten komen.
Vervolgens gaan we naar een ander gebouwtje voor een foto van de longen. Die zullen intussen wel ernstig vervuild zijn met alle luchtvervuiling hier.
Daarna gaan we met de taxi naar de opticiën/oogarts. Daar worden in één kamertje vier mensen tegelijk geholpen, terwijl iedereen kan toekijken.  De oogtest stelt niet veel voor. We mogen wat letters lezen, eerst met twee ogen en vervolgens met elk oog apart.
 
Voor zover ik heb begrepen, was dit niet het Internationale ziekenhuis van Hai Phong, hoewel ik wel wat westerse artsen heb zien rondlopen. Eén van mijn collega's was daar afgelopen vrijdag vanwege uitdrogingsverschijnselen. In Delft wordt op dit moment een nieuw ziekenhuis gebouwd, maar wat zouden ze hier in Vietnam blij zijn met het oude ziekenhuis. Wat een luxe!


2 comments:

 1. Je ziet er gelukkig heel gezond uit zo op het oog :-)
  De wachtruimte met de blauwe stoelen heeft wel iets weg van een busstation...of heb ik nu teveel fantasie? Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar wat je eet s'avonds; vind je het eten lekker of niet, kook je zelf of samen elke avond?
  Grtjs!!!!

  ReplyDelete
 2. Ik voel me ook gezond, gelukkig!
  Inderdaad, het is net een busstation. Er werd met de scooter ook wel doorheen gereden.
  Ik kook meestal 's avonds zelf. Eén keer per week doe ik boodschappen bij een supermarkt. Groente kun je plenty langs de weg kopen, Soms bestellen we pizza met de hele groep, soms koken we samen, soms ga ik uit eten. Dat is heel goedkoop. Maar ik heb het niet zo heel erg op de straatstalletjes, men neemt hygiëne niet zo nauw, is mijn indruk. Toch is er een aantal mensen hier dat regelmatig streetfood neemt en nog steeds goed gezond. Ik ga liever naar een fatsoenlijk restaurant. Als ik 7 euro uitgeeft, inclusief drinken, ben ik duur uit. Meestal is het goedkoper. Op straat heb je al voor 1 euro een hele maaltijd.

  ReplyDelete