Monday 20 January 2014

Op weg naar de eerste schooldag

Vandaag was de laatste voorbereiding op het lesgeven. De meeste mensen zijn niet gewend om les te geven. Om half 8 werden we opgehaald en naar het kantoor van DTLC gebracht.
Het kantoor van DTLC
We kregen complete lesplannen met bijbehorende flashcards en liedjes aangeleverd. Het eerst thema is TET-holiday. Heel Vietnam leeft toe naar Tet, dat is het Vietnamese Nieuwjaar. Een beetje vergelijkbaar met onze kerst, iedereen gaat op familiebezoek. Ik ga deze week lesgeven aan Primary 1, 2, 3 en 4. En aan één kleuterklas.  Dat is vijf lessen voorbereiden en die meerdere keren geven. Dat betekent dat ik deze week met 31 verschillende klassen ga kennismaken op drie verschillende scholen. De klassen zijn groot, 35-60 leerlingen. Ik heb een microfoon meegekregen, zodat ik verstaanbaar ben voor iedereen. Op de microfoon kan ik een USB stick aansluiten, waarop ik de liedjes kan afspelen. Het liedje van deze week is 'Happy New Year' van Abba. In de middag moesten we  lesgeven in groepjes om te oefenen.
Morgen begint mijn eerste les om 7.10u. De taxi haalt me om half 7 op. Mooi op tijd, dus.
In het kantoor van DTLC


3 comments:

 1. Volgens mij moet het nu lukken om een reactie achter te laten......

  ReplyDelete
 2. Yes!!
  Via de mail heb ik je 1e werkdag voor de klassen al vernomen.... Het zal vast een hele grote ervaring zijn. En ik weet dat jij het heel goed zal doen. 60 Vietnameesjes zonder Engelse basis 'toespreken'

  ReplyDelete
 3. Wauw...! Dat is flink hard werken Anja! Heel veel succes, Aldy

  ReplyDelete