Wednesday 19 October 2016

Anacapri

Vandaag besluit ik om de dag door te brengen in het dorp Anacapri. Vanaf het mini-busstation in Capri vertrekken mini-bussen die kant op. Bij het loket koop ik een kaartje en vrijwel meteen vetrekt er een bus. We rijden via een smalle weg met veel haarspeldbochten en zijn er al snel. Ik ga met de stoeltjeslift de Monte Solare op. Ik ben de eerste die dag en ik heb een prachtig uitzicht als ik omhoog ga. Ook boven is het uitzicht prachtig. Gelukkig is het een mooie zonnige dag.

Ik kies ervoor om terug te lopen, bergafwaarts, een mooie tocht. Als ik beneden terug ben in het dorp, is de rust verdwenen, het is nu vol met toeristen. Ik bezoek Villa  San Michelle (daarover meer in mijn post van morgen) en verken het dorp en de omgeving. Net als Capri is Anacapri een leuke plek om rond te hangen, te lunchen of een terrasje te pikken. Er zijn wat leuke kleine winkeltjes die de moeite zijn om even te bezoeken.

 

 

No comments:

Post a Comment